JÄRJESTÖTIETÄJÄT-BLOGI

Voiko työstä selvitä hengissä?

Tämän päivän työelämässä puhutaan paljon työn imusta. Työn imu tarkoittaa myönteistä tunne- ja motivaatiotilaa työssä. Sitä kokeva työntekijä lähtee aamulla yleensä mielellään töihin, kokee työnsä…

Toiminnantarkastaja on välttämätön hyvä

Moni yhdistys stressaa vuosittaista toiminnantarkastusta aivan suotta. Toiminnantarkastaja ei ole rangaistuksia jakava kirjanpitopoliisi vaan jäsenten edunvalvoja, jonka tehtävänä on tukea yhdistystä.

Vapaaehtoistoiminta leviää kaikille sektoreille

Suomalaisista 42 prosenttia kertoo tehneensä vapaaehtoistoimintaa viimeisen neljän viikon aikana ja jopa puolet viimeisen vuoden aikana. Vapaaehtoistoiminta tekee hyvää niin tekijälle kuin tekemisen kohteelle, kirjoittaa Leo Stranius.

Ideasta toimivaksi hankkeeksi - miten saada rahoitus?

Vain vajaa neljäsosa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn vuosittain myöntämistä avustuksista kohdistuu uusille toimijoille tai hankeideoille. Kuinka siis saada omalle briljantille idealle rahoitusta?

Jäsenyyteen perustuva yhdistyselämä on murroksessa

Yhdistykset kamppailevat jäsenhankinnan kanssa, ja etenkin nuorta väkeä on vaikea saada liittymään tai tulemaan mukaan säännölliseen toimintaan. Onko ihmisten kiinnostus kansalaisjärjestötoimintaa kohtaan laskenut?

Pätäkkä poikimaan, tuohta tulemaan - Aaton hankeklinikat tulevat

Aatto tarjoaa nyt yhdistyksille sparrausta ja ohjausta hankeidean työstämiseen tai jo valmiin hankkeen muokkaamiseen STEA-rahoituskelpoiseksi. Ilmoittaudu mukaan hankeklinikalle!

Yhteistyö voisi avata uusia näkymiä järjestöille

Joulukuussa julkaistiin STEAn ehdotukset tuen saajista vuodelle 2019. Rahoituspäätös on järjestölle peiliin katsomisen paikka - voisiko uusi näkökulma tai yhteistyö tuoda puhtia toimintaan?